Träningsgrupper

Barn upp till 12 år

Träningen startar i september och håller på till mars när snöförhållandena inte längre medger skidåkande. Träningen sker vid klubbstugan på tisdagar kl. 18 och en del av träningen sker gemensamt med vår ungdomsgrupp. Vi tränar rullskidor och löpning under hösten. November/december tränar vi dessutom i Skidome. 


Ungdomar 13 år och äldre 

Grundprogrammet denna säsong är:

  • Måndagar: gemensam träning med övriga ungdomar i Göteborg. Förutom barmarksträning är det mycket rullskidträning, from hösten 2016 flyttar vi även in träningen till konstnöhallen, Skidome. Barmarksträning, rullskidor och corepasset utgår från Geråshallen i Bergsjön.
  • Tisdagar, kl. 18.00: barmarksträning vid klubbstugan
  • Fredagar, kl. 18:00 under november/december: snöträning i Skidome

När det finns snö blir det minst tisdag & torsdag från kl 18 i stugan. Oftast fler gånger varje vecka.

Stora mål brukar vara ICA Cup Riksfinal, USM, Folksam Cup Riksfinal eller UngdomsVasan i Mora.
 

Utrustning

Inom klubben finns det utrustning för båda klassik skidåkning och skate. Även rullskidor finns att låna. Här prioriteras de yngsta och de som vill prova på skidåkning.
 

Skidäventyr

När snön har lagt sig på Landehof drar vi igång vårt Skidäventyr för barn mellan 7 och 10 år. Tillsammans tränar vi på att åka skidor på et lekfullt sätt och efter avslutat träning fikar vi tillsammans i klubbstugan. Inga förkunskaper krävs och utrustning finns att låna från klubben. Håll utkik här på hemsidan eller på vår Facebooksida när vintern närmar sig.
 

Vill du vara med i någon av grupperna?

Vill du veta mer om träningsgrupperna eller vara med för allt från att prova-på till att satsa hårt? Vad kul! Hör gärna av dig till skidor@oklandehof.se så hjälper vi dig att hitta rätt.

För aktuell information kring alla våra grupper: håll koll på klubbkalendern samt vår Facebooksida https://www.facebook.com/oklandehofskidor och vårt träningsforum.