Veckans bana

Veckans bana är till för alla, även för icke medlemmar i Landehof.

För att nyttja det varma sommarvädret så lägger Landehof Sommaren 2023 ut några banor i närheten av några av traktens sjöar under sommaren. Banorna kommer att ligga tillgängliga länge och det ges god tid att nyttja dem. Vi har dessutom såväl lagt en lättare bana "Gul" och en medelsvår "Orange" för att fler skall kunna nyttja dem. Banorna kan man självklart att korta av om man vill.

Även i år tar vi ut en frivillig avgift på 30 kr, pengarna går in i vår verksamhet för unga och äldre och säkerställer bland annat att det finns bra kartor tillgängliga. Det finns en QR-kod som du kan läsa från Swish på kartan, annars swisha till 123 413 58 36 och ange "Veckans bana" som meddelande.

OBS: det finns inga kartor för utlåning utan man får skriva ut själv.

Banorna kommer också finnas på Eventor, där det även finns en direktlänk till Livelox där man kan lägga in sin rutt (om ni går direkt till Livelox så sök på Event/organiser ”OK Landehof”).

 

Veckans bana v27 (kontroller sitter ute hela sommaren

Sommarens andra omgång av banor utgår frånparkeringen och badplatsen vid graffittiplanket vid landvettersjöns nordöstra spets. Terrängen är oftast fin och ganska kuperad. En Medelsvår (orange) och en lättare (gul) bana har lagts ut och kontroller, start och målpunkt är utmärkta med blågul snitzel

 
Startpunkten vid motorvägstunneln En av kontrollerna i närheten av gallhålan  

 

V27 Landvettersjön N Orange 4.1km Skala 1:7500

V27 LandvettersjönN Gul 2.4km Skala 1:7500

 

Veckans bana v25 (kontroller sitter ute hela sommaren)

Start och målpunkt hornasjön Hornasjön - tornet
Start och målpunkt En av många kontroller i terrängen

 

Första banorna (v25) ligger med start och mål vid Hornasjön, där kommunen har en fin badplats. Tänk också på att man verkar bedriva byggnation i närheten av parkeringen så försök att inte blockera in- och utfart.

Bild från Hornasjöns badplats

När du parkerar din cykel eller bil (P-platser utmärkta på kartorna), visa då hänsyn till de boende. Känner du dig osäker på vart det är så finns en QR-kod i övre högra hörnet som länkar till rätt position i en karttjänst för mobilen om du riktar kameran mot den.

I skogen är kontrollerna utmärkta med blå/gul snitzel, skulle någon kontroll saknas så hör gärna av er till enpontus@gmail.com så skall vi försöka rätta till det. Ett kalhygge med nyplanterad skog är särskilt markerat på kartan var vänlig att undvika att springa i plantereingen, finns en stig som går tvärs igenom det.

 

Kartor justerade 230627

 

 

Hornasjön Orange bana (Medelsvår, 5,1km) Skala 1:7500

Hornasjön gul bana (Lätt, 2,9km) Skala 1:7500