Barn/Ungdom

Barn/Ungdom

 

I OK Landehof orienterings barn- och ungdomsverksamhet är alla välkomna. 

Vi tränar i grupper med varierande svårighetsgrad och träningsmängd. Säsongen varar från vår till höst och man byter alltså grupp under vintern.

De flesta träningar utgår från Landehofstugan och avslutas med gemensam fika för både barn och äldre.

Det går alldeles utmärkt att börja med orientering i alla åldrar, även om man kommit upp i tonåren eller till och med som vuxen. Vi har grupper från barn födda 2017 och äldre. Det finns också en lekgrupp för yngre barn kallad skogsäventyret.

Anmälan till årets grupper gör du under respektive grupps sida under orientering/barn/ungdom och rätt grupp. Första träning för alla grupper utom skogsäventyret är den 19/3 kl.18. För skogsäventyret är det den 9/4 kl.18 vid Landehof.

 

Våra grupper:

Skogsäventyret

Hit är alla välkomna som kan delta i en lek och kan ta instruktioner för att lära sig vissa enkla moment med en karta. Vi möts på tisdagar kl. 18:00 vid Landehofsstugan. Start för vårens träningar brukar vara i april. Se mer info om start och anmälan under fliken skogsäventyret. Skogsäventyret behöver ledare, hör av dig om du kan tänka dig hjälpa till här!

Grön grupp

Hit är alla välkomna från det år man fyller 8 år, men även äldre ungdomar. Vi tränar på tisdagar 18:00 vid Landehofstugan. Här utforskar vi kartan och lär oss orientera från grunden. Vi har även mycket lek och skoj!

Vit grupp

Här tränar de som fyller 9 och 10 år under året. Det går bra att hänga på som nybörjare. Vi tränar på tisdagar 18:00 från mars till oktober. Vi åker även på läger, stafetter och tävlingsresor. Nästan alla träningar utgår från Landehofstugan.

Gul grupp

Här tränar de som fyller 11 och 12 år under året och som varit med ett tag och har börjat eller ska börja tävla. Vi tränar hela året, med uppehåll under sommarlovet. Från mars till slutet av oktober tränar vi på tisdagar kl.18.00. Vi åker även på läger, stafetter och tävlingsresor. Tisdagsträningarna utgår från Landehofstugan. Du är även välkommen som nybörjare i denna grupp.

Orange/Violett grupp

Här tränar de äldre ungdomarna från 13 år och uppåt. Träningarna sker till del tillsammans med juniorer och vuxna. Vi tränar på tisdagar 18:00 under hela året, med uppehåll under sommarlovet. Från mitten på mars till slutet av oktober tränar vi även på torsdagar 18:00. Tisdagsträningarna utgår från Landehofstugan och torsdagsträningarna sker på olika ställen runt om i kommunen tillsammans med Sjövalla och Landehof.

 

Information om de olika grupperna hittar du menyn Orientering.