Läger och tävlingsresor

Läger

Vi åker på två gemensamma läger varje år. Barmarkslägret i Gnosjön under höstlovets första helg lägger en bra grund inför den kommande säsongen. Vi åker rullskidor (eller inlines för de yngre) och gör en massa rolig barmarksträning tillsammans. Deltagarna kommer att delas upp i mindre grupper efter nivå så att träningen passar alla.

I början av december åker vi på snöläger där vi finsliper på vår skidteknik -- ett familjelägerdär alla(!) åldrar är välkomna! Vi tränar skidåkning på riktigt och även här delar vi upp deltagarna i mindre grupper efter åknivå, men gör även många leker, stafetter, träningstävlingar tillsammans.

 

Tävlingar och tävlingsresor

Varje år arrangerar Göteborgs skidklubbar (OK Landehof, SAIK, Göteborgs SK, Hindås SK och OK Alehof) tillsammans en Kvällscup: fem tävlingar endast för barn och ungdomar -- ett utmärkt tillfälle att få sin första tävlingserfarenhet, på hemmaplan.

Det finns många andra tävlingar både nära och längre bort. Det brukar bli gemensamma klubbresor till Tour de Mösseberg och Lilla Skidspelen i Falun. Dessutom arrangerar klubben varje år en resa till Vasaloppet, länk i menyn till vänster.

Vill du veta mer kring detta, hör gärna av dig till skidor@landehof.se