Skidskytteträning

Vi har skidskytteträning vid Trollskyttebanan på Landehof på onsdagar kl. 18, året runt. Vi förbereder gemensamt på skjutvallen, tränar i cirka 90 minuter, dukar av och lägger tillbaka, för att vara klara cirka kl 20. Vid snö på Landehof tränar vi på skidor och under barmarkssäsongen blir det springskytte eller fokus på precisionsskytte. Några tillfällen varje höst tränar vi i Skidome. 


 

Målgrupp

Vår träningsgrupp är först och främst till barn och ungdomar, men i mån av plats har det förekommit vuxna deltagare.  I skidskytte (rullskidskytte och springskytte) finns det tävlingsklasser för åldersgrupperna 10-11 år och äldre, och det är också i den åldern och upp till och med junior (16-22 år) som de flesta av våra skidskyttar är; det finns dock ingen åldersgräns, varken nedåt eller uppåt. Tillgången på ledare, vapen och skjutplatser gör att vi kommer kunna ta emot upp emot tio till tolv barn som tränar samtidigt. Blir det regelbundet fler anmälningar på träningar så kan det bli fler träningsgrupper.
 


Nybörjare

Vill du börja med skidskytte och är intresserad att delta på någon träning, registrera ditt intresse här: → Intresseanmälan. Vi kommer löpande ta emot nya skidskyttar under 2024!

Klubben äger ett begränsat antal vapen och annan utrustning som går att låna; här prioriteras de yngsta! Vi försöker se till att man alltid blir tilldelad samma vapen, men det kan förekomma att ett vapen används vid andra träningstillfällen av andra barn. Beroende på väder, alltid om det regnat eller om vapnen är fuktiga, så måste de som lånat klubbvapen göra vapenvård / materielvård direkt efter träningen så att vapnen inte förstörs. Ledare hjälper och instruerar.

Följande är bra att känna till om man vill börja träna hos oss:

  • Du vidareutvecklar regelbundet din skidteknik, i första hand inom skate. OK Landehof erbjuder många aktiviteter inom längdåkning. 
  • Föräldrar till skidskyttetränande barn och ungdomar förväntas vara aktiva vid träningen med bl.a. förberedelser på skjutvallen, pumpa vapen, fylla magasin och vapenvård. Vi erbjuder alla föräldrar att ta Skidskyttekortet som är Svenska Skidskytteförbundets grundläggande säkerhetsutbildning. 

Välkomna till OK Landehof Skidskytte!
Följ oss på Facebook  Landehof Skidskytte