Hindrikes

Hindrikes

Träning på helt ny karta framtagen av Anne Magnusson. Kartan är framställd nästan enbart med grundmaterial (laserdata) och med minimalt fältarbete. Detta betyder att det är väldigt långt från en färdig OL-karta (även om den kanske ser ut som en sådan).
T ex saknas stenar, punkthöjder bäckar, en del stigar, hus, mindre mossar och många andra detaljer. Det man kan lita på är fr a brunbilden, sjöar, större mossar och vägar.
Flera provlöpningar visar dock att kartan är fullt användbar om man känner till förutsättningarna. Det blir ett nyttigt extra träningsmoment att kunna filtrera informationen på kartan och lista ut vad som gäller.

Ta chansen och upplev något helt nytt. Starten är här: https://goo.gl/maps/dDtae17Hsfx

Träningen finns både som linje-OL och som korridor-OL, men båda följer samma stråk. Välj den som passar er bäst. Ladda ner karta nedan och skriv ut.

Lägg gärna in ditt GPS-spår på livelox och se hur andra har sprungit: Livelox

Kuriosa:

På kartan finns torpet Hindrikes inritat. Torpet är döpt efter Henrik (Hindrik) Larsson som flyttade dit och bildade familj. Det kallades för Östra Aspenås i kyrkböckerna och hörde till Mossbackas marker. Henrik var yngste sonen till Lars Engelbrektsson och Britta Hansdotter på Mossbacka gård.

Vi vet inte än när torpet ödelades, men det talas om en skäggig dam som bodde där ännu på 1950-60-talet.

Henrik Larsson 1814-1897
Helena Johansdotter 1816-1888
Barnen:
Johanna Lovisa 1841-
Anders 1843-1843
Anders 1846-
Johannes 1849-
Anna Maria 1851-
Brita Josefina 1854-
Augusta Matilda 1858-