Orange/violett grupp

I orange/violett grupp hittar ni barn och ungdomar mellan 13-16 år. De tränar på gul till violett nivå. Här finns plats både för dem som vill träna och tävla för skojs skull och dem som satsar hårt på orientering som tävlingsidrott. Gemensamt är att alla tycker det är roligt att orientera och vill lära sig mer.

Nya 13-16 åringar är välkomna att hänga på på tisdagar från 19/3 vid Landehof kl.18.00.


Vi håller igång hela året och följer i huvudsak klubbens träningsprogram. Ibland tränar vi själva och vi har dessutom ett träningsutbyte med barn/ungdomar i andra klubbar. Hur/vad vi tränar varierar alltså därmed beroende på säsong och från vecka till vecka, aktuell information om kommande aktiviteter finns alltid i kalendern på hemsidan. Under tävlingssäsongen har vi ingen träning på helgerna eftersom vi då oftast tävlar.

Översiktligt ser träningsupplägget ut så här:
- Mars till juni är vårsäsong – tisdagar är det tempoträning, oftast med orienteringsmoment, från klubbstugan. Torsdagar är det teknikträning på olika kartor och platser i samarbete med andra klubbar (främst Sjövalla och OK Orinto).

Sommaren är fylld av möjligheter att delta i sommarläger såsom  O-camp och/eller springa Oringen och U10-mila stafetten.

- Augusti till oktober är höstsäsong och är i huvudsak upplagd som våren. I slutet av hösten är det många som hänger med på roliga tävlingsresor, som 25-manna Smålandskaveln eller med en massa andra ungdomar upp till Daladubbeln.

- November till februari är försäsong – tisdagar är det tempoträning, torsdagar är det Landehofs egen nattcup, eller annan träning och på lördagar är det orienteringsteknik. Det anordnas också genom GOF ytterligare nattävlingar och träningsträffar. Under vintern är det också många som sysslar med andra idrotter. Ofta finns det ju alldeles utmärkta möjligheter att åka skidor - extra skoj är det ju om man då hänger på i OK Landehofs skidträning.

Alla ungdomarna (från 13 år och uppåt) kan vara med på de träningar som arrangeras av distriktets ungdomsgrupp ungefär en gång i månaden, oftast onsdagar, se GOF hemsida. De som är längst framme i sin utveckling har dessutom möjlighet att bli uttagna att springa för Göteborgs distriktslag i tävlingar som: Unionsmatchen, Götalandsmästerskapen eller Ungdoms-SM.

Ledare:

Sven Granfors 0708-721086